Furtuna „TORAJI” a lovit Vietnamul
Externe 19 noiembrie 2018, 18:41 | 1083

O furtună puternică a lovit sudul Vietnamului. Cel puţin 13 oameni şi-au pierdut viaţa, iar alţi câţiva sunt daţi dispăruţi. În urma ploilor abundente, mai multe drumuri au fost acoperite de ape, iar unele locuinţe - inundate. Totodată, au urmat şi alunecări de teren.

În sudul Vietnamului, furtuna „Toraji” a adus ploi puternice. Acestea au fost însoțite de rafale de vânt care au atins și o sută de kilometri pe oră. Astfel, mai multe case și drumuri au fost inundate, localnicii fiind nevoiți să fugă din calea apelor. În zonă au avut loc și alunecări de teren. Câteva locuințe dintr-un oraș turistic din sudul țării s-au prăbușit, iar unele au fost chiar înghiţite de pământ.

Aproximativ 600 de soldați se ocupă de căutarea celor dispăruţi și evacuarea populației aflate în pericol. Specialiştii anunță că furtuna a început să scadă în intensitate. Totuși, inundaţiile şi alunecările de teren ar putea să continue, întrucât se mai așteaptă ploi. Vietnamul este predispus la inundații și furtuni care ucid sute de oameni în fiecare an.

Opinia ta contează. Comentează!