Guvernul a decis: Testele PCR la Covid-19 vor costa 300 de lei în instituțiile medicale publice
Social 13 octombrie 2021, 19:53 | 645

Testele PCR pentru depistarea infecției COVID-19 în laboratoarele de stat vor costa 300 de lei, în loc de 755 de lei cât costau până acum. Guvernul aprobat astăzi reducerea tarifului, deoarece au scăzut prețurile de achiziție a reactivelor necesare la efectuarea acestei analize.

ALA NEMERENCO, ministrul Sănătății: "De asemenea, în Catalogul tarifelor unice pentru serviciile medico-sanitare a mai fost inclus un nou serviciu: detectarea calitativă a antigenilor specifici noului Coronavirus SARS-CoV-2, care va costa 35 de lei. Acest preț nu include costurile pentru testul rapid de diagnostic."

Tot astăzi, executivul a votat un proiect de hotărâre conform căruia personalul medical nevaccinat nu va mai beneficia de indemnizație din partea statului în legătură cu expunerea la riscul de îmbolnăvire cu virusul Covid-19.

ALA NEMERENCO, ministrul Sănătății: "Aceasta se referă la indemnizația unică în sumă de 16.000 lei în cazul contractării virusului. Pentru personalul indemnizație unică în mărime de 100 mii de lei pentru personalul implicat în desfășurarea activităților medicale de combatere a pandemiei și vaccinat împotriva COVID-19 din cadrul instituțiilor medicale menționate mai sus, care a decedat în lupta cu Covid-19."

Cheltuielile pentru implementarea hotărârii vor fi acoperite din fondul de urgență al Guvernului.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie