Digital Park a fost deschis oficial
Social 4 decembrie 2019, 21:04 | 4056

Primul parc tehnologic din Republica Moldova, Digital Park, a fost deschis astăzi oficial, la Chișinău. Animatorii acestui proiect vor să vadă aici o replică a celebrului ”Silicon Valley”, unde sunt concentrate afacerile în înalta tehnologie. Elaborat și conceput în conformitate cu standardele internaționale, Digital Park va fi de azi înainte locul unde specialiștii IT, și nu doar, se vor simți ca acasă.

Ideea unui astfel de proiect, care astăzi se numește Digital Park, i-a venit omului de afaceri Alexandru Machedon, pe când activa într-o companie IT.

Realizarea proiectului a fost anevoioasă, pe alocuri, recunoaște Alexandru Machedon.

Birourile și spatiile de lucru predispun la muncă eficientă, profesionistă. ”Așa a fost conceptul, de a crea o atmosferă și o infrastructură ca la ”Silicon Valey”, mărturisește directorul general al Digital Park, Aurelia Salicov. Ea spune că investitorii străini găsesc aici tot de ce au nevoie.

Este locul de muncă potrivit, ne-a declarat directorul Digital Park.

Ofertele Digital Park sunt atractive, afirmă cei care au închiriat aici spațiile necesare. Unul dintre aceștia este avocatul Vitalie Enachi.

Tentația a fost mare și pentru Sergiu Soltan, fondatorul unei firme în domeniul bricolajelor.

Proiectul a avut sprijinul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională.

Iar experiența acumulată în Occident este de neprețuit...

Deschiderea oficială a Centrului Digital Park a culminat cu un show excepțional de lumini și cu o recepție pe potriva evenimentului.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie