Îngrijorați de invalidarea alegerilor
Politic 25 iulie 2018, 20:02 | 1626

Invalidarea alegerilor pentru Primăria Chișinău, câștigate de către Andrei Năstase, provoacă îngrijorarea autorităților de la Paris. Declarația a fost făcută de către șefa Direcției Europa Continentală a Ministerului Afacerilor Externe al Franței, Florence Mangin, aflată într-o vizită de trei zile în Republica Moldova.

Florence Mangin a avut o întrevedere cu secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău, Tatiana Molcean, se arată într-un comunicat de presă comun. În cadrul întâlnirii, s-a discutat despre legăturile politice, economice și culturale bilaterale.

Aceeași sursă precizează că Florence Mangin a remarcat progrese în implementarea reformelor economice, dar a reiterat îngrijorarea autorităților Uniunii Europene în privința modificărilor aduse anul trecut sistemului electoral prin trecerea la votul mixt. De asemenea, oficialul de la Paris a evidențiat lipsa de independență a sistemului judiciar din Republica Moldova, precum și carențe în procesul de urmărire penală a celor implicați în frauda bancară. Totodată, șefa Direcției Europa Continentală a Ministerului Afacerilor Externe al Franței și-a exprimat îngrijorarea cu privire la invalidarea rezultatelor alegerilor pentru Primăria Chișinău.

În același timp, Florence Mangin a reafirmat dorința Franței de a sprijini în continuare Republica Moldova în implementarea reformelor, dar cu respectarea strictă a condițiilor puse de Uniunea Europeană. Precizăm că reprezentanta Ministerului de Externe de la Paris s-a întâlnit cu mai mulți oficiali de la Chișinău, precum și cu președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, și cu liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase.

Opinia ta contează. Comentează!