Ajutorul medical în valoare de aproape zece milioane de euro oferit de Germania a ajuns astăzi în Republica Moldova
Social 10 iunie 2021, 15:42 | 477

Utilajul medical de ultimă generație și echipamentul de protecție, oferit de Germania drept ajutor în lupta cu pandemia, a ajuns astăzi la Chișinău. Poporul german este solidar cu cetățenii din Republica Moldova, a dat asigurări ambasadorul Germaniei, adresându-se celor prezenți la eveniment.

ANGELA GANNINGER, ambasadorul Germaniei în Republica Moldova: "Doamna președintă Maia Sandu, acesta este răspunsul la solicitarea dvs adresată cancelarului german Angela Merkel. Acest fapt dovedește clar că guvernul și poporul german sunt solidari cu cetățenii din Republica Moldova și continuă să le ofere sprijin în această perioadă complicată pentru noi toți."

IGOR CUROV, secretar de stat al Ministerului Sănătății: "Lotul primit astăzi în valoare de circa zece milioane de euro conține 100 de echipamente de ventilație pulmonară, 900 de pulsoximetre, șapte milioane de măști chirurgicale, 500 de mii de măști de unică folosință și alt echipament personal de protecție."

PETER MICHALKO, ambasadorul UE în Republica Moldova: "Vreau să-mi exprim gratitudinea profundă a guvernului Germaniei pentru această exprimare a solidarității și mă bucur că am putut să susținem această transmitere cu susținere din partea mecanismului Uniunii Europene de protecție civilă sub egida inițiativei „Echipa Europa”."

Cu această ocazie, Maia Sandu a anunțat că în Republica Moldova vor ajunge peste 700 de mii de doze de vaccin Pfizer/BioNTech. Contractul cu Pfizer a ajuns astăzi la Chișinău și autoritățile pot deja să-l semneze. Negocierea a fost susținută de Germania.

MAIA SANDU, președintele Republicii Moldova: "Astăzi avem o noutate bună, contractul cu Pfizer a ajuns la Chișinău, respectiv autoritățile pot să semneze acest contract pentru 700 de mii 800 de doze Pfizer. Evident că aceste doze vor veni mai târziu."

Germania a transmis în ultimul an Republicii Moldova utilaje medicale și echipamente de protecție în valoare de peste un milion de euro. Germania este și unul dinte cei mai mari finanțatori ai inițiativei COVAX, prin intermediul căreia Republica Moldova primește gratuit cantități suficiente de vaccin.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie