Moșii Crăciun din lumea întreagă participă la un congres de specialitate
Externe 23 iulie 2019, 22:47 | 1100

Daca v-ati intrebat vreodata cu ce se ocupa Mosii Craciun din lumea intreaga pe timp de vara, aflati ca au un program incarcat. De exemplu, zilele acestea participa la un congres de specialitate, organizat anual in Danemarca. Pentru a fi siguri ca dorintele lor sunt auzite de cine trebuie, sute de turisti s-au grabit sa ajunga la Copenhaga, in speranta unei discutii fata in fata cu Mosul.

Astfel de cântece de Crăciun răsună zilele acestea pe străzile din capitala Danemarcei, împânzite de bătrânei simpatici, veniți aici să-și stabilească agenda pentru sărbătorile de iarnă. Moşii străbat cale lungă până la Copenhaga, unii dintre ei vin cu tot cu reni din Groenlanda, El Salvador, Germania, Irlanda, Norvegia, Japonia, Olanda sau Statele Unite.

Evenimentul, organizat pentru prima dată încă în 1957, se desfăşoară, în mod tradiţional, în cel mai vechi parc de agrement din Copenhaga. Reuniunea nu înseamnă însă doar distracție. În timpul congresului, Moșii încearcă să găsească metode eficiente de a ajunge la copiii din lumea întreagă și discută tendințele în materie de jucării. 

Opinia ta contează. Comentează!