Cel din urmă este directorul medical al firmei. Ministrul Sănătății Ala Nemerenco a scris pe o rețea de socializare că șeful Centrului de Achiziții Publice Centralizate în Sănătate a fost demis astăzi. Contactat telefonic, Ivan Antoci ne-a spus că nu cunoaște despre acest lucru.

Pe site-ul centrului nu am găsit însă niciun comunicat, iar Ivan Antoci avea deja telefonul închis. Încă la începutul lunii, Centrul Naţional Anticorupţie ne-a informat că au fost audiate mai multe persoane, inclusiv specialişti în medicină şi farmaceutică, în cauza penală deschisă pe marginea licitaţiei de achiziţionare a unui preparat ucrainean pentru bolnavii de diabet zaharat din Republica Moldova.

Într-un comunicat al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale se arată că având în vedere că numărul bolnavilor care au reacții adverse de la acest medicament a crescut și unele cazuri sunt grave, Comisia Medicamentului a decis suspendarea certificatului de înregistrare a preparatului, până la stabilirea calității și inofensivității medicamentului. Amintim ca secretarul general de stat al Ministerului Sănătății Boris Gâlca a declarat pentru Jurnal TV ca Centrul pentru Achiziții si Procurări Centralizate în Sănătate ar fi organizat o licitație trucată cu un biosimilar de insulina, care ar avea consecințe negative asupra sănătății mai multor bolnavi. Funcționarul ne-a mai spus că licitația nu doar că a adus un prejudiciu de milioane de lei bugetului de stat, dar i-a făcut pe bolnavi să-și cumpere insulină din banii lor. Licitaţia a fost pusă la cale de câteva persoane, iar un rol aparte l-a avut fostul ministru al Sănătății Silvia Radu, a mai spus Gâlca într-un interviu oferit pentru Jurnal TV. Silvia Radu nu ne-a răspuns la telefon pentru o reacție.