Femeia care schimbă destine

Femeia poate mișca munții din loc. O dovedește Silvia Zaharia, o conațională de-a noastră stabilită de 19 ani în Italia și care de peste 10 ani se ocupă de voluntariat, ajutând copii cu dizabilități și orfani, dar nu numai, printr-o Asociație de binefacere fondată chiar de ea.

Colegii noștri de la emisiunea „Cealaltă Basarabie” au aflat întreaga poveste de viață a Silviei Zaharia. A plecat în Italia în anul 1999, ca să poată să-și întrețină familia. Între timp, a fondat o Asociație de binefacere și a ajutat aproape 40 de copii din Republica Moldova și România, cărora li s-au pus proteze gratuite.

Apoi a fost solicitată să sprijine persoane care au nevoie de transplant de organe sau suferă de boli crunte. Până în prezent, a reușit să ajute 17 femei cu forme grave de cancer la sân, un copil de trei ani care avea nevoie de un transplant de rinichi și lista poate continua. În 2014, UNICEF i-a oferit titlul ”Cel ma bun voluntar al anului”, în cadrul unui eveniment organizat la Sala cu Orgă din Chișinău. Era vorba despre cea de-a 25-a aniversare de când a fost adoptată Conveția ONU privind drepturile copilului.

Silvia Zaharia a ajutat-o și pe colega noastră de la Jurnal.md Cristina Vicol. În semn de respect, rudele de acasă, în complicitate cu echipa emisiunii ”Cealaltă Basarabie”, i-au făcut Silviei Zaharia o surpriză inedită.

Opinia ta contează. Comentează!