Ceban, dezbateri de unul singur
Politic 22 mai 2018, 19:28 | 7472

Socialistul Ion Ceban a mers astăzi în centrul capitalei, unde l-a așteptat pe proeuropeanul Andrei Năstase la dezbateri, deși Năstase a anunțat că nu se va conduce de agenda lui Ceban. Candidatul PSRM pentru funcția de primar de Chișinău nu a ezitat să lanseze o serie de acuzații la adresa contracandidatului săi, învinuiri ce răsună deseori și la televiziunile controlate de către Vladimir Plahotniuc și care au fost respinse. În tot acest timp, Andrei Năstase se afla la o întâlnire cu cetățenii.

Ion Ceban a venit în fața Arcului de Triumf din Chișinău, echipat cu tribune personalizate și tehnică de sonorizare. Deși Andrei Năstase a menționat anterior că singurele dezbateri la care va participa sunt cele organizate în conformitate cu legea și că va discuta direct cu alegătorii, Ceban nu a ezitat să îl îndemne de zeci de ori pe Năstase să vină lângă el.

Socialistul Ion Ceban a enumerat lucrurile pe care le-a făcut pentru Primăria capitalei, dar și mai multe teze din programul său electoral. În același timp, a declarat că nicio acuzație la adresa sa nu poate fi probată și i-a adus mai multe învinuiri lui Andrei Năstase. A folosit aceleași afirmații făcute și de invitații emisiunilor de la posturile de televiziune ale șefului PD, Vladimir Plahotniuc.

Întrebat cât a cheltuit pentru organizarea acestor așa-zise dezbateri, Ion Ceban a declarat:

În momentul în care Ion Ceban dezbătea singur mai multe chestiuni, candidatul Platformei Demnitate și Adevăr, Partidului Acțiune și Solidaritate și Partidului Liberal Democrat din Moldova era la o întâlnire cu medicii de la Asociația Teritorială Botanica și le vorbea despre programul său electoral.

Andrei Năstase a punctat și un element esențial. Solicitat ulterior pentru a comenta afirmațiile lui Ion Ceban, Andrei Năstase a declarat: Iar în privința faptului că nu a dat curs invitației lui Ion Ceban la dezbateri... PD și PSRM au negat că ar avea vreun parteneriat.

Opinia ta contează. Comentează!