Victoria Apanasenko va reprezenta Ucraina la Miss Universe
Monden 5 august 2022, 16:15 | 1723

Face de bună voie mâncare pentru soldații ucraineni, care luptă cu rușii. Fata e din Cernigov și a ales să devină voluntar după ce tatăl ei, țintuit la pat de o boală, a rămas neajutorat în prima lună de război, când rușii au bombardat fără milă orașul. Pentru ucraineni, Victoria Apanasenko este o fată deosebită. În toamnă, ea va reprezenta țara la Concursul Miss Universe 2022.

VICTORIA APANASENKO, concurentă Miss Universe: "Miss Universe este o platformă prestigioasă, unde vocea ta poate răsuna mai tare, așa încât să fie auzită de mai multă lume. Pentru mine nu contează concursul. Eu vreau ca războiul să se termine, și să fie pace, și totul să fie bine."

Victoria Apanasenko face modeling de 13 ani și a ieșit pe podium de nenumărate ori, prezentând articolele celor mai vestite branduri din lume. Acum câteva luni, fata s-a reprofilat în bucătar - împreună cu alți voluntari, ea gătește pentru soldați și pentru bătrânii afectați de război.

VICTORIA APANASENKO, concurentă Miss Universe: "Noi găteam la un restaurant din Kiev pentru soldații noștri. Am copt plăcinte, diferite bucate gustoase. La fel, făceam mâncare pentru oamenii, care au rămas singuri, în circumstanțe dificile, vorbim despre bunici și bunicuțe."

Când a început războiul, Victoria Apanasenko era la Kiev, departe de părinții ei, care au rămas în Cernigov. Înaintea invaziei, tatăl fetei a fost țintuit la pat.

VICTORIA APANASENKO, concurentă Miss Universe: "Îmi amintesc primele alarme aeriene, pe care le-am auzit. Îmi era foarte frică, plângeam necontenit, nu știam ce să fac... Din prima zi ne ascundeam în adăpost. Tatăl meu s-a îmbolnăvit foarte grav. A avut o intervenție chirurgicală pe inimă și asta mi-a dat moralul la pământ, încă înainte de război."

Părinții Victoriei Apanasenko locuiesc în cartierul cel mai afectat de bombardamente. Mult timp a căutat pe cineva, care să meargă la ei, să le dea o mână de ajutor...

VICTORIA APANASENKO, concurentă Miss Universe: "Niciun voluntar nu a vrut să meargă la dânșii. Într-un târziu, un coleg de școală a acceptat să le ducă apă, merinde și medicamente. Ei nu au avut nici lumină, nici căldură. Au stat fără legătură telefonică. Atunci am înțeles cât de important este să existe cineva, care te poate ajuta."

În toamnă, Victoria Apanasenko va reprezenta Ucraina în concursul Miss Universe 2022. Războiul și stresul au cam slăbit-o și fata crede că va fi taxată la criteriul ”greutate”, unul crucial la orice concurs de frumusețe. Există însă un lucru mai valoros decât victoria la un astfel de concurs - instaurarea păcii, spune fata.

Opinia ta contează. Comentează!