Image-Description
Avocatul lui Plahotniuc susține că acesta ar putea apărea în fața procurorilor peste câteva săptămâni
Politic 9 octombrie 2019, 12:20 | 2020

Vladimir Plahotniuc se va prezenta la Procuratura Anticorupție peste trei săptămâni. Cel puțin asta le-a spus procurorilor avocatul fostului șef al PD.

Avocatul lui Plahotniuc, Vlad Roşca, s-a prezentat, astăzi, la Procuratura Anticorupţie şi le-a solicitat procurorilor să amâne audierile peste trei săptămâni, astfel ca fostul lider al PD să se prezinte personal, transmite Publika, televiziune care îi aparține lui Plahotniuc.

Procuratura Anticorupție a anunțat ieri că îl citează pe Vladimir Plahotniuc, având calitate de bănuit în săvârșirea infracțiunii de spălarea banilor, săvârșită în proporții deosebit de mari.

Instituția l-a chemat pe Plahotniuc prin intermediul Facebook, motivul fiind că fostul deputat nu s-ar afla în Republica Moldova și aceasta ar fi singura modalitate de a lua legătura cu el.

Pe 30 august, Procuratura Anticorupție anunța că Plahotniuc este cercetat într-un dosar penal preluat de la autoritățile din România. Plahotniuc este cercetat și în Federația Rusă. Ministerul rus de Interne a declarat că el este unul dintre organizatorii unei structuri criminale internaționale care se ocupă cu operațiuni valutare ilegale. Instituția a spus că fostul deputat a participat la organizarea scoaterii din Rusia, în anii 2013-2014, a cel puțin 37 de miliarde de ruble. Vladimir Plahotniuc are telefoanele deconectate.

El a părăsit Republica Moldova la începutul lunii iunie curent, când Blocul ACUM și PSRM au preluat puterea.

Opinia ta contează. Comentează!