Petic, în arest pentru 20 de zile
Social 16 octombrie 2018, 08:56 | 4574

Ofițerul în rezervă al Poliției de Frontieră, Gheorghe Petic, va sta 20 de zile în penitenciarul nr. 11 din Bălți. Decizia a fost pronunțată astăzi la Judecătoria Ungheni. Ședința s-a făcut cu ușile închise. Gheorghe Petic crede că este acum persecutat nu pentru un presupus viol, ci pentru deconspirarea unei scheme de contrabandă, creată de către ofițeri de frontieră de pe ambele maluri ale Prutului.

Un alt motiv pentru reținere ar fi și faptul că este un membru activ al Platformei DA, afirmă Gheorghe Petic.

Avocatul Adrian Cojocaru a spus că hotărârea va fi atacată. Și colegii de partid ai lui Gheorghe Petic sunt de părere că acesta a fost reținut pentru dezvăluirile sale privind corupția.

Susținătorii lui Gheorghe Petic au așteptat la ușa Judecătoriei Ungheni aproape patru ore până la pronunțarea deciziei.

Consilierul ministrului de Interne, Alina Zbancă, ne-a spus că instituția nu comentează declarațiile făcute de Gheorghe Petic. Amintim că vineri, ofițerul în rezervă al Poliției de Frontieră și președintele Organizației teritoriale Ungheni a Platformei Demnitate și Adevăr, Gheorghe Petic, a fost reținut în fața Primăriei din localitate, fiind suspectat de viol. Într-un video postat pe Facebook, el declară că după ședința Consiliului municipal a fost oprit de către doi polițiști, fără explicații. Gheorghe Petic a dezvăluit anterior o schemă de contrabandă cu țigări, în care ar fi implicați înalți funcționari de pe ambele maluri ale Prutului. După aceste dezvăluiri, Gheorghe Petic a fost audiat la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie