Jurnal TV: Probe pentru Iurie Leancă
Social 11 octombrie 2018, 09:50 | 4367

Vicepremierul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, neagă în continuare probele prezentate de Jurnal TV în investigaţia cu privire la finanţarea studiilor unuia dintre fiii săi de către Ilan Sor. Într-o emisiune de la o televiziune controlată de către şeful PD, Vladimir Plahotniuc, el a acuzat Jurnal TV de publicarea unui fals. Pentru ca fiecare cetățean să se poată convinge de veridicitatea probelor prezentate săptămâna trecută la „Jurnalul Săptămânii”, postul nostru a hotărât să le facă publice separat.

Fostul premier Iurie Leancă a declarat că este defăimat, speriat şi supus unui atac sistemic de către Jurnal TV, dar a evitat să răspundă ferm la întrebarea moderatoarei dacă este adevarat sau nu că mezinul său a fost finanţat de Şor.

Dovezile utilizate în investigaţia privind studiile făcute în Marea Britanie de către unul dintre fiii lui Iurie Leancă sunt disponibile pe site-ul jurnal.md pentru ca fiecare cetăţean să se poată convinge de veridicitatea lor. Acolo sunt publicate extrasele de pe conturile deținute de compania Tomton Trade Corp la ABLV Bank în euro, dolari și lire sterline şi întregul rulaj pentru perioada ianuarie 2011 - mai 2013. Este vorba despre una dintre companiile utilizate de către Ilan Șor pentru spălarea banilor sustrași din bănci prin credite, iar rulajele bancare nu mint.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie