Image-Description
Jefuiau case de amanet, terminale de plată și locuințe; Printre suspecți și un fost colaborator de poliție
Social 13 decembrie 2018, 14:40 | 1935

Membrii unei grupări criminale specializate în tâlhării au fost trimiși în judecată. Aceștea jefuiau case de amanet, terminale de plată și locuințe. Suspecții activau în mai multe raioane din țară.

Indivizii sunt doi cetățeni ai Republicii Moldova, unul dintre care un fost colaborator de poliție, care își aplica cunoștințele dobândite în aspectul camuflării activităților criminale.

Împreună au organizat și structurat activitatea grupării unde fiecare membru al grupării avea rolul bine determinat de organizator, instigator sau persoane care furnizau informații despre eventualele locuri care erau atacate.

Țintele făptuitorilor erau casele de amanet, terminalele de plată, domiciliile diferitor persoane fizice.

Astfel, gruparea a comis infracțiuni pe teritoriul mai multor raioane Glodeni, Strășeni, Ialoveni, Călărași, Anenii Noi, Nisporeni, Orhei, dar și Chișinău.

Potrivit circumstanțelor cauzei, pentru spargerea unui terminal de plată, făptuitorii aveau nevoie de aproximativ 30 secunde, timp în care agenții de pază nu reușeau să intervină.

Forțele de ordine au acumulat probe ce demonstrează comiterea actelor de furt, jaf și tâlhărie, de către această grupare criminală, în 17 episoade.

Dacă vor fi găsiți vinovați, învinuiții riscă până la 15 ani de pușcărie.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie