Igor Popa, plângere pe numele lui Filat
Social 14 februarie 2020, 22:18 | 3392

Igor Popa, fostul avocat al lui Vladimir Filat, susține că a depus o plângere penală în orașul Frankfurt, Germania, pentru defăimare și insultă. Asta după ce fostul premier i-a adus o serie de acuzații în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la postul nostru de televiziune. În replică, Vladimir Filat a spus că abia așteaptă să prezinte probe procurorilor germani.

Potrivit unui comunicat de presă al Casei de avocatură „Popa și asociații”, se presupune că Filat l-a atacat în mod repetat pe Igor Popa, care i-a asigurat asistență juridică, din motivul că nu vrea să achite facturile pentru serviciile prestate timp de peste un an.

COMUNICATUL CASEI DE AVOCATURĂ „POPA ȘI ASOCIAȚII” sursa: facebook.com

Precizăm că avocatul Igor Popa a fost denigrat și a fost răspândită informație falsă, deoarece s-a dorit înlăturarea acestuia din dosar, pentru că la un moment dat devenise incomod pentru anumite persoane, inclusiv din anturajul lui Vladimir Filat. Reiterăm că hotărârea judecătorească prin care a fost admisă cererea de eliberare condiționată a domnului Vladimir Filat a avut ca temei demersurile adresate Curții Europene a Drepturilor Omului de către avocatul Igor Popa în anii 2016 și 2017 și ca urmare a reducerii pedepsei cu 685 de zile și eliberarea acestuia din detenție.

... se mai spune în comunicatul Casei de avocatură „Popa și asociații”. Urmărirea penală pe teritoriul Germaniei a faptelor invocate este posibilă datorită statutului de rezident permanent în Frankfurt al avocatului Igor Popa. În replică, fostul premier Vladimir Filat susține că abia așteaptă să prezinte probe procurorilor germani.

MESAJUL LUI VLADIMIR FILAT sursa: facebook.com

În legătură cu „plângerea” depusă de fostul „avocat”, în Germania, precizez următoarele: Să dea Domnul, dar nu cred. Abia aștept să am oportunitatea să prezint probele procurorilor germani despre modul în care a înțeles așa-numitul avocat Igor Popa să mă reprezinte. Ce ține de acțiunile mele față de el, nu în Germania, nu la Cahul, nu în altă parte, dar la Chișinău urmează să informez ulterior.

... a scris Filat pe facebook. Precizăm că fostul prim-ministru a dezvăluit miercuri, în premieră, la Jurnal TV, detalii despre o întâlnire de pe 14 octombrie 2015 cu Eduard Harunjen, care a venit acasă la avocatul Igor Popa, în seara din ajunul arestării lui Filat. Totodată, Vladimir Filat a declarat, printre altele, că avocatul său ar fi știut „cu certitudine” ce se va întâmpla a doua zi în Parlament.

Opinia ta contează. Comentează!