Revoltă în Catalonia
Externe 26 martie 2018, 17:26 | 1849

Haos la Barcelona. Aproximativ 80 de oameni au fost răniţi în timpul unei manifestaţii marcate de ciocniri între participanţi și forțele de ordine. Mii de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta faţă de reținerea fostului lider catalan Carles Puigdemon în Germania. El se află în custodia poliției de la Berlin, în baza unui mandat de arestare internaţional emis de Spania.

Mii de susținători ai fostului lider Carles Puigdemont au ieșit pe străzile Barcelonei, la apelul mișcărilor pro-independență. Furioşi de reținerea fostului lor președinte, ei au înconjurat sediul delegaţiei trimise de Madrid să conducă regiunea, după ce guvernul a suspendat autonomia Cataloniei.

În timpul protestului au izbucnit însă violenţe între separatiștii catalani și trupele speciale de poliţie. Zeci de persoane au fost rănite, iar patru au fost arestate.

Fostul lider al regiunii separatiste Catalonia a fost reţinut în Germania, în apropierea graniţei cu Danemarca, în timp ce încerca să ajungă la Bruxelles, unde a fugit după ce a fost îndepărtat de la putere. Puigdemont este acuzat de rebeliune, privind proclamarea ilegală a independenței regiunii catalane faţă de Spania şi constituirea unei republici, în baza unui referendum.

Dacă va fi găsit vinovat de acuzațiile Madridului, Puigdemont riscă 30 de ani de închisoare. În total, Curtea Supremă de la Madrid a decis judecarea a 25 de politicieni separatişti pentru rebeliune, delapidare şi încălcarea dispoziţiilor statului.

Opinia ta contează. Comentează!