Image-Description
Năstase spune că fotoliul de ministru la Interne l-ar fi împiedicat să câștige Primăria Chișinăului
Politic 11 decembrie 2019, 12:28 | 1595

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, crede că dacă nu ar fi acceptat funcția de ministru al Afacerilor Interne în Guvernul Maia Sandu avea șanse mai mari să câștige alegerile pentru șefia capitalei.

„În urma unor discuții avute cu fosta prim-ministră Maia Sandu și cu membrii Blocului ACUM am ales atunci să merg la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) pentru că nimeni la acel moment nu a dorit să-și asume funcția de ministru. Alegerea pe care am făcut-o m-a și costat, dacă vedeți dumneavoastră. Dacă nu activam la minister, fără a deconta toate nelegiuirile care s-au produs în țară în acea perioadă, aveam șanse mai mari să câștig alegerile locale”, a declarat Andrei Năstase în cadrul unei emisiuni de la TV8.

În prezent, potrivit lui Andrei Năstase, întregul bloc ACUM trebuie să depună eforturi ca președintele Igor Dodon să nu mai obțină, anul viitor, când vor avea loc alegeri prezidențiale, al doilea mandat de șef al statului.

„Și eu voi face tot ce îmi stă în puteri pentru aceasta. Voi fi coșmarul lui Igor Dodon. Văd de cine se teme, văd pe cine atacă. Așa a făcut în 2016 Plahotniuc împreună cu Dodon”, spune liderul Platformi DA.

Totodată, el a evitat să spună dacă va candida la următoarele alegeri prezidențiale și dacă blocul ACUM va propune unul sau doi candidați. Năstse a precizat că subiectul va fi discutat pe 22 decembrie, în cadrul Congresului Național al Platformei DA.

Amintim că Andrei Năstase a pierdut în turul doi al alegerilor locale din 3 noiembrie, în fața contracandidatului său, Ion Ceban. Candidatul PPDA a obținut 47,61% din voturile alegătorilor, în timp ce candidatul socialiștilor a câștigat alegerile cu 52,39% din voturile cetățenilor.

Opinia ta contează. Comentează!