Filip a început să meargă la grădinițe
Politic 18 decembrie 2018, 17:55 | 1519

Pavel Filip a mers sâmbătă la Drăgușeni, raionul Strășeni, pentru a fi văzut la deschiderea unei grădinițe din sat. Acolo, Filip a împărțit cadouri copiilor, iar angajaților le-a promis salarii mai mari. Vizita a fost una programată, dar nu și anunțată public. Surse din cadrul Guvernului afirmă că prim-vice președintele PD va candida pentru funcția de deputat anume în circumscripţia uninominală de la Străşeni.

Împărțirea cadourilor a avut loc sâmbătă dimineața, dar evenimentul nu a fost anunțat pe agenda prim-ministrului. Abia sâmbătă seara, Guvernul a emis un comunicat, în care se arată că Pavel Filip a mers în vizită la grădinița ”Lăstăraș” din satul Drăgușeni, raionul Strășeni. După ce a împărțit daruri, Filip a pășit prin fiecare odaie a grădiniței și a discutat cu angajații. Aceștia au primit promisiunile așteptate.

Grădinița din Drăgușeni a fost renovată cu 3 milioane și jumătate de lei, bani publici. Pavel Filip consideră că participarea prim-ministrului la astfel de evenimente este una firească. Întrebat de către reporterul Jurnal TV dacă va părăsi fotoliul de premier pentru circumscripția Strășeni, Filip a răspuns că în sânul partidului nu s-a decis cine și unde să candideze.

Purtătorul de cuvânt al PD, Vitale Gamurari, nu ne-a răspuns la telefon pentru a ne confirma intenția lui Pavel Filip de a candida din partea PD la Strășeni. Anterior, mai mulți observatori au lansat supoziția că pentru a participa la alegerile parlamentare din februarie 2019, Pavel Filip va părăsi fotoliul de prim-ministru, iar interimatul va fi asigurat de Silvia Radu, actualul ministru al Sănătății

Opinia ta contează. Comentează!