Un milion de oameni, la protest
Externe 25 martie 2019, 19:48 | 1091

Un milion de oameni a mărşăluit prin centrul Londrei, cerând un nou referendum în privința Brexitului. Incertitudinea privind modul, în care Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană, persistă. Londra nu a convenit, deocamdată o strategie. În schimb, Comisia Europeană a anunțat astăzi că este pregătită pentru un Brexit brusc, fără vreun acord, pe 12 aprilie.

Cu pancarte și drapelul european în mâini, protestatarii au cerut Guvernului să organizeze un al doilea referendum privind ieșirea Marii Britanii din UE.

Anularea Brexitului o cer și peste cinci milioane de persoane, care au semnat o petiție în acest sens. Potrivit reglementărilor britanice, petiţiile semnate online de peste 100 de mii de oameni trebuie să fie luate în considerare pentru dezbatere. Premierul Theresa May a respins, în mod repetat, organizarea unui alt referendum pentru Brexit, spunând că acesta va adânci divizările şi va submina sprijinul pentru democraţie. Mai mult, susţinătorii Brexitului cred că un al doilea referendum ar declanşa o criză constituţională majoră. Deocamdată, Londra a amânat ieșirea din UE, programată pentru 29 martie, iar Parlamentul și Guvernul trebuie să se pună de acord în privința modului în care va fi realizat Brexitul, până pe 12 aprilie

Opinia ta contează. Comentează!