Image-Description
Năstase, APEL la instituții internaționale, mass-media autohtonă și din străinătate să monitorizeze protestul din 26 august
Politic 13 august 2018, 15:25 | 4430

Unicul interesat de producerea violențelor la protestul din 26 august, la Chișinău, este oligarhul Vladimir Plahotniuc, cel care a uzurpat puterea în stat. În această situație, este important ca manifestanții să protesteze pașnic, dar să fie mai determinați și mai mulți ca niciodată, afirmă liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, care face apel la instituțiile internaționale, la presa autohtonă și la cea din străinătate, să monitorizare acțiunile pașnice și democratice ale protestatarilor din 26 august.

„La 26 August, cetățenii moldoveni din diasporă urmează să ni se alăture în număr mare la următorul nostru protest. În Republica Moldova protestele pașnice durează de peste 3 ani și jumătate, timp în care guvernarea cleptocratică a desfaşurat un adevărat arsenal împotriva noastră. I-am învins de fiecare dată prin comportamentul nostru civilizat, democratic și constituțional. Le-am demascat coridoarele morții puse la cale pe 4 octombrie 2015 și 24 aprilie 2016, am rezistat în fața provocării cu gaze lacrimogene din 24 aprilie 2016 și 27 august 2016, am rezistat trădărilor din 20 ianuarie 2016 și 24 aprilie 2016 împotriva mișcării protestatare de către liderii partidei de stânga. Am trecut și peste capcanele întinse de guvernare de frica unei revolte violente după invalidarea alegerilor de la Chișinău la acțiunile noastre de protest din 24 iunie și 1 iulie”, afirmă liderul DA.

Însă niciodată oligarhul Plahotniuc și guvernarea coordonată de el nu au fost încolțiți mai rău decât acum, prin adoptarea Rezoluției Parlamentului European din 5 iulie, prin care li se cere validarea mandatului primarului ales al Chișinăului, anularea votului mixt și recuperarea banilor furați, susține Andrei Năstase. Dovadă e și adoptarea și promulgarea în regim de urgență a legii amnistierii fiscale din 26 iulie, în pofida criticilor dure venite din partea societății civile, a presei libere, a UE, SUA, FMI, Banca Mondială, Consiliul Europei.

„În aceste condiții, Fraților, dacă ne dorim schimbarea în bine a țării, revenirea ei și a noastră la normalitate, trebuie să fim: mai mulți ca niciodată, mai determinați ca niciodată, mai convingători ca niciodată, pentru ca poliția și armata să treacă de partea poporului și să nu mai plecăm din stradă până când nu abdică uzurpatorul Plahotniuc și vasalul său Dodon. Fac apel la mobilizare maximă. E de datoria noastră să ne apărăm țara în mod pașnic și civilizat. Programul nostru e simplu: abrogarea legilor votului mixt; abrogarea amnistiei fiscale; anchetarea și recuperarea miliardului furat; validarea mandatului primarului ales al Chișinăului”, susține Andrei Năstase.

„Să fie clar pentru toată lumea: la fel ca și în aprilie 2009, unicul interesat de producerea violențelor este uzurpatorul puterii de stat, Plahotniuc. Îl putem opri? DA! Doar fiind foarte mulți și determinați. Fac apel la reprezentanții instituțiilor internaționale, a mass-media autohtone și internaționale de a monitoriza de la fața locului acțiunile noastre de protest pașnic, civilizat, democratic”, a conchis liderul Platformei DA.

Opinia ta contează. Comentează!