Andrei Năstase, felicitat de opoziția României
Politic 21 mai 2018, 20:00 | 3840

Principalele forțe de opoziție de la București apreciază scorul electoral al proeuropeanului Andrei Năstase, menţionând că acesta poate să demoleze regimul oligarhic. Acum este nevoie de încă o mobilizare exemplară, care să păstreze Chișinăul pe un parcurs european, afirmă politicienii în comentariile privind viitoarea confruntare dintre Andrei Năstase şi Ion Ceban.

Preşedintele Partidului Naţional Liberal din România, Ludovic Orban, a salutat trecerea în al doilea tur al lui Andrei Năstase și a felicitat întreaga echipă pentru rezultatele obținute în primul tur al scrutinului.

Senatoarea PNL, Iulia Scântei, afirmă că opoziția politică, anticomunistă și pro-europeană de la Chișinău continuă lupta pentru o capitală europeană.

Mai mulți deputați ai Partidului Național Liberal, precum Mara Mareș sau Viorel Badea, și-au arătat și ei susținerea pentru Andrei Năstase.

Un mesaj de încurajare pentru Andrei Năstase a venit și de la europarlamentarul Cristian Preda.

Iar europarlamentarul Siegfried Mureșan afirmă că diferența dintre rezultatele alegerilor și cifrele prezentate în sondaje demonstrează faptul că acestea au avut un singur scop, cel de a manipula oamenii și să descurajeze prezența la vot. Deputatul parlamentului european a îndemnat locuitorii Chișinăului să-și dea votul în turul doi pentru candidatul forțelor proeuropene, Andrei Năstase.

Deputatul USR, Matei Adrian Dobrovie, vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a avut și el un mesaj.

În opinia deputatului USR de la București, victoria lui Andrei Năstase ar fi o șansă unică și un prim pas către demolarea regimului oligarhic și eliberarea statului captiv. Andrei Năstase și-a început campania de informare pentru locale în România. Acolo, liderul Platformei Demnitate și Adevăr a avut întrevederi cu primari și cu administrațiile locale pentru a prelua de la acestea bunele practici de conducere.

Opinia ta contează. Comentează!