Case în pericol din cauza surpărilor

13 case din satul Voinescu, raionul Hâncești, riscă să fie înghițite de o râpă. Prăpastia se extinde din ce în ce mai mult, mai ales după ploile torențiale din ultima perioadă. Oamenii care stau ca pe un butoi cu pulbere spun, nemulțumiți, că, de 16 ani, autoritățile locale nu-și bat capul de siguranța lor. De cealaltă parte, primarul localității vrea ca în rezolvarea problemei să se implice și oficialii de la Chișinău.

Între râpă și gardul casei în care Valentina Roșca stă de 36 de ani sunt doar doi metri. După ploile recente, pericolul ca locuința ei să fie înghițită de pământ e și mai mare, spune femeia.

Ca să ajungă la casele lor, amplasate de cealaltă parte a râpei, oamenii și-au improvizat un pod, pe care l-au făcut din doi stâlpi.

Această râpă nu este de azi sau de ieri, ci de ani de zile, mai spun localnicii. A fost astupată acum 16 ani, însă peste câteva luni, ploaia a spălat totul în calea ei. De atunci, autoritățile nu au mai făcut nimic, adaugă sătenii.

Primarul satului Voinescu, Valentin Moldoveanu, susține că, acum un an, s-a interesat cât ar putea costa lucrările în zona respectivă. Diverse companii de specialitate i-au cerut, doar pentru întocmirea proiectului, între 60 de mii și 275 de mii de lei, a mai spus șeful administrație locale.

În sat mai sunt râpi, însă aceasta este cea mai periculoasă pentru că se află la cea mai mică distanță de casele oamenilor, a mai spus primarul localității.

Opinia ta contează. Comentează!