Toleranță zero față de violența
Social 22 noiembrie 2022, 19:51 | 972

Proiectul ”Toleranță zero față de violența în familie” este în plină desfășurare la Ungheni și Cahul. Cu sprijinul Fundației Terre des Hommes Moldova, în cele două localități s-a reușit amenajarea spațiilor prietenoase pentru mame și copii, dar și pentru refugiații ucraineni. Până acum, sunt peste trei mii de beneficiari.

Cu efortul comun al organizațiilor obștești, au fost deschise două ludoteci, a fost amenajat un teren sportiv în satul Pârlița, un teren de joacă pentru copiii din Ungheni și o alee a egalității de gen în orașul Cornești.

ANDREI CHIORESCU, coordonator, AO ”Inovații Sociale”, Ungheni: "În cadrul proiectului, noi ne-am propus să creăm un mic parc, un parc pe care să-l dotăm cu aparate de fitness și bănci pentru odihnă de care să se bucure atât persoanele refugiate din Ucraina, cât și băștinașii din comuna Pârlița."

La Cahul, asociațiile obștești au reușit să deschidă trei ludoteci.

VITALIE PONOMARIOV director, AO ”Ecou”, Cahul: "Am reușit să realizăm mai multe activități interesante și utile pentru copii, în special, concursuri de desen pe tema păcii, concursuri de povestioare și poezii pe tema familiei. Am acordat atenția anume acestei componente, de incluziune și integrare socială a refugiaților din Ucraina."

Una dintre beneficiarele proiectului este Oxana, din Ucraina. Femeia și cei doi copii ai săi sunt în Cahul de aproape opt luni. În timpul liber, obișnuiesc să meargă la ludoteca deschisă recent.

Fundația Terre des Hommes Moldova a oferit celor opt organizații tot sprijinul necesar.

ELENA MADAN, director, Terre des Hommes Moldova: "Proiectul se adresează în primul rând fetelor și femeilor cel mai des și cel mai mult afectate de violența domestică. Prin acest proiect am încercat să capacităm organizațiile la nivel local, care își propun să adreseze acest subiect la nivel de raion și să implementeze acțiuni de protecție și informare."

Proiectul „Toleranță zero față de violența în familie în regiunile Cahul și Ungheni” este implementat de Terre des Hommes Moldova cu sprijinul financiar oferit în cadrul Proiectului „EVA - Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women în parteneriat cu UNICEF Moldova. Bugetul proiectului ajunge la trei milioane de lei.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie