Ion Ceban a anunțat că sediul Primăriei urmează să fie mutat într-o altă clădire
Politic 18 noiembrie 2019, 15:31 | 2155

După ce primarul Chișinăului a anunțat că primul lucru pe care îl va face la Primărie va fi scoaterea turnichetului la intrarea în instituţie, astăzi Ion Ceban a spus că va muta în altă parte sediul administrației locale. Edificiul actual urmează să fie restaurat, iar ulterior transformat într-un muzeu.

Ion Ceban a declarat în debutul ședinței că Primăria n-a fost și nu este transparentă.

Mai exact, se vor muta consilierii și funcționarii, nu și el personal. Ceban nu are de gând să plece în ”open space” de rând cu ceilalți angajați ai Primăriei.

Ion Ceban a cerut Direcției Finanțe a Primăriei să identifice banii necesari, astfel ca anul viitor să aibă loc mutarea funcționarilor din sediul Primăriei, iar clădirea să fie restaurată și transformată în muzeu. Totodată, a făcut un apel către oamenii de afaceri.

Întrebat care sunt cheltuielile actuale pentru întreținerea clădirii Primăriei, Ceban a spus că vara sunt alocate câte 40 de mii de lei lunar, iar iarna - 240 de mii de lei. Primarul nu a precizat dacă aceste sume vor fi suficiente doar pentru achitarea utilităților sau și pentru închirierea spațiilor de la agenți economici. Ceban n-a spus nici de unde are de gând să identifice resursele financiare necesare mutării Primăriei într-un sediu nou. Acesta n-a răspuns la apelurile telefonice repetate ale Jurnal TV. 

Opinia ta contează. Comentează!