Sculptorul care nu ascunde celulita

Un artist din Chisinau creeaza papusi dupa modele plus-size. Imbracate sumar, unde celulita este scoasa in evidenta, papusile lui Vladimir Sushchevici arata provocator si apetisant in acelasi timp. Cum arata creatiile sale, care ajung sa coste peste 2 mii de euro, vedem chiar acum.

Vladimir Sușchevici este un artist din Chișinău, care de șapte ani confecționează păpuși. Înainte a pictat afișe de teatru, a fost artist de make-up și a creat imagini cu elemente de artă corporală. Acum moldoveanul este preocupat de crearea unor figuri speciale.

După ce a învățat tot ce se putea în decorarea unui chip viu, și-a îndreptat atenția spre o pasiune mai veche. Sculptura, transformarea materialului brut într-o figură în mișcare, expresivă, i-a plăcut din copilărie.

Corpul ideal pentru sculpturile sale îl are femeia cu un posterior generos și coapse puternice. Celulita este o caracteristică indispensabilă pentru orice femeie, de care nimeni nu poate scăpa, indiferent cât de mult ar lupta împotriva ei. Iar asta face parte din frumusețe.

O astfel de păpușă este realizată în jur de patru luni, iar pentru confecționare artistul utilizează multă vopsea și materiale pe care le produce singur.

„De ce le faci atât de grase?”. Asta este întrebarea pe care o primește uneori de la cei care-i văd creațiile. Așa îi place lui și nu susține discuțiile pe marginea gusturilor sale estetice. Aprecierea muncii o primește la expoziții, unde-și prezintă păpușile sau pe pagina de Facebook.

Sculpturile sale fascinează, iar atitudinea sa față de femei derutează. Vladimir Sușchevici este un om care a lucrat ani de-a rândul cu femeile. Nu încearcă să-și impună punctul de vedere, ci lucrează cu pasiune, demonstrând altfel de corpuri decât cele promovate convențional. 

Opinia ta contează. Comentează!