Dezvăluiri despre sistemul medical
Social 11 iulie 2018, 19:56 | 5259

La Spitalul pentru Copii nr. 1, dar și la Spitalul Clinic Municipal nr. 1 din Chișinău, micuții ar fi diagnosticați cu pneumonie pentru ca instituțiile să primească mai mulți bani de la Compania Naţională de Asigurări în Medicină. Acuzațiile vin din partea neonatologului Mihai Stratulat. Reprezentanții celor două structuri vizate susțin că prin această postare pe Facebook a fost periclitată activitatea întregului sistem medical și că afirmațiile lui Stratulat au „o tentă de marketing neloial”. Ministerul Sănătății și CNA au anunțat că investighează cazul.

Medicul Mihai Stratulat a scris pe pagina sa de Facebook că, în cele două spitale menționate mai sus, „dezmățul este mare”.

Diagnosticul pacienților internați dictează sumele transferate spitalelor de Compania Naţională de Asigurări în Medicină, mai scrie Mihai Stratulat.

Cea mai proastă situație în acest sens ar fi la Spitalul Clinic Municipal nr. 1, mai susține medicul.

Directorul adjunct al Spitalului Clinic Municipal pentru Copii nr. 1, Aliona Rotari, dezminte cele spuse de neonatologul Mihai Stratulat și afirmă că nu poate fi indicat un diagnostic greșit în sistemul DRG, adică în sistemul de clasificare în grupe de diagnostice.

Aliona Rotari a mai spus că vor fi folosite toate mijloacele posibile pentru a apăra imaginea spitalului.

Pe directorul, dar și adjunctul său de la Spitalului Clinic Municipal nr. 1 nu i-am găsit la serviciu. Instituția medico-sanitară a publicat însă pe site-ul său un comunicat, în care susține că afirmaţiile lui Mihai Stratulat au „o tentă de marketing neloial”. Medicul urmărește ponegrirea instituţiei, a tuturor cadrelor medicale, dar și reducerea încrederii pacienţilor în sistemul medical de stat, în favoarea celui privat, se mai arată în comunicat.

Mai multe mame au comentat postarea neonatologului Mihai Stratulat, vorbind despre experiența prin care au trecut în cele două spitale vizate.

Medicul Mihai Stratulat a mai scris pe Facebook că, la acest capitol, situația este un pic mai bună la Spitalul Clinic Municipal "Valentin Ignatenco" și la Institutul Mamei și Copilului. Reprezentanții acestor spitale ne-au spus că nu comentează mesajul lui Stratulat. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Cristina Stratulat, ne-a spus că instituția s-a autosesizat și va crea o comisie internă, care va investiga presupusele acțiuni menționate de către medicul Mihai Stratulat. Iar Compania Naţională de Asigurări în Medicină a scris pe site că și-a delegat reprezentanţi în comisia creată de Ministerul Sănătăţii. Și ofițerul de presă al Centrului Național Anticorupție a declarat că va investiga acest caz.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie