Incendiu uriaș în Olanda
Externe 2 ianuarie 2019, 16:10 | 2259

Un obicei respectat în fiecare an în Olanda, de Revelion, a fost cât pe ce să provoace o tragedie. Tradiționalul foc de tabără aprins în orașul Haga s-a extins din cauza vântului puternic. Astfel, s-au format tornade de foc, care au afectat câteva case din apropiere.

Totul s-a întâmplat pe o plajă din orașul Haga. Oamenii au ridicat o grămadă de lemne de 40 de metri înălţime, căreia i-au dat foc. Aceștia însă nu ținut cont de avertizările meteorologilor, care anunţaseră că vântul va bate cu putere, dinspre Marea Nordului spre ţărm. Din cauza rafalelor puternice, scânteile au fost purtate pe străzile oraşului, unde au incendiat câteva case. Acestea au căzut şi peste mai mulţi trecători, dar și maşini.

La fața locului au intervenit imediat pompierii, care cu greu a făcut față incendiului. Pericolul a fost complet îndepărtat abia după câteva ore de luptă cu flăcările. Forțele de ordine locale au declanșat o investigație după acest incident, pentru că există suspiciunea că au fost încălcare normele de securitate. 

Opinia ta contează. Comentează!