Dezvăluiri despre Plahotniuc și Pîrlog
Politic 21 februarie 2018, 20:10 | 5201

Gruparea lui Plahotniuc are probleme cu legea încă în minimum trei țări, în afară de acelea în care se ştie că au fost deschise dosare penale. Declaraţia a fost făcută de către preşedintele formaţiunii „Partidul Nostru", Renato Usatîi, în cadrul emisiunii „Ora expertizei” de la Jurnal TV.

Invitaţii emisiunii au analizat subiectul demisiei subite a lui Vitalie Pîrlog de la conducerea Serviciului de Informații și Securitate, la două luni de la numirea sa în funcţie. În cadrul unei intervenţii prin Skype, preşedintele formaţiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, a declarat că demisia acestuia şi revenirea în structurile Interpol este legată de faptul că el ar fi intrat în vizorul presei internaţionale ca om docil şefului PD, Vladimir Plahotniuc. În afară de asta...

Usatîi a mai spus că sunt încă cel puţin trei state, în afară de România şi Rusia, în care Vladimir Plahotniuc are probleme cu legea, dar nu vrea, deocamdată, să dezvăluie mai multe informaţii. Totodată, Renato Usatîi a adus noi detalii despre cheful dat de către oficialii moldoveni la reuniunea Interpol de la Beijing.

Usatîi a mai prezentat o serie de acte care ar demonstra că aceste produse au ajuns în China prin contrabandă. Mai exact, este vorba nişte facturi pe care ar fi fost aplicată ştampila Vămii. În documente ar fi vorba despre o încărcătură de 2.440 de kilograme.

Preşedintele formaţiunii "Partidul Nostru" a mai sugerat că, după exemplu Chişinăului şi Bălţiului, şi primarii altor oraşe ar putea să-şi dea demisia pentru a răsturna planurile actualei guvernări. În cadrul emisiunii, Renato Usatîi a mai spus că dispune de informaţii conform cărora actuala guvernare ar pregăti filme denigratoare despre membrii partidelor antioligarhice.

Nici Vladimir Plahotniuc, nici purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gamurari, n-au fost de găsit pentru a comenta declaraţiile făcute de Usatîi în cadrul emisiunii. Vitalie Pîrlog a spus anterior că învinuirile că ar fi conectat intereselor lui Plahotniuc sunt "aberații pe care nu le comentează". Iar în privinţa facturilor emise de Întreprinderea de Stat „Cricova”, vicedirectorul acesteia ne-a declarat că va reveni cu o reacţie după ce se va documenta.

Opinia ta contează. Comentează!