Parlamentul a fost constituit
Politic 21 martie 2019, 19:32 | 2833

Parlamentul de legislatura a zecea a fost oficial format. Astăzi s-a desfășurat ședința, fiind constituite trei fracțiuni - a PSRM, a PD și a Partidului Șor. Deputații Blocului ACUM Platforma DA și PAS au declarat că vor anunța formula de activitate în zilele următoare. Întrucât nu există o majoritate parlamentară, s-a anunțat pauză. La ședință au fost și incidente. Vedeți detalii, în continuare.

Întrunirea, care a durat mai puțin de o oră, a fost condusă tradițional de către cel mai în vârstă deputat. De data aceasta, în prezidiu a stat socialistul Eduard Smirnov. În sală au fost prezenți membri ai Curții Constituționale, ai Comisiei Electorale Centrale și reprezentanți ai misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova, inclusiv șeful Delegației Uniunii Europene, Peter Michalko. Ședința a început cu intonarea imnului de stat și prezentarea unui raport de către președintele Curții Constituționale, Mihai Poalelungi.

Apoi a vorbit președintele Igor Dodon, care a anunțat că va invita în curând fiecare formațiune politică la dialog.

A urmat procedura de constituire a fracțiunilor, etapă ce a fost marcată de un incident. Deputata Marina Tauber de la Partidul Șor a adus cu ea un parasolar.

Nu a fost anunțată nicio majoritate parlamentară.

Legislatura a zecea a fost aleasă în urma scrutinului parlamentar din 24 februarie.

Opinia ta contează. Comentează!