Cinci zile de foc în Armenia
Externe 18 aprilie 2018, 14:57 | 2685

Armenia fierbe pentru a cincea zi consecutiv. La Erevan au avut loc noi proteste, la care au participat zeci de mii de oameni, care sunt împotriva menţinerii la putere a fostului președinte Serj Sarksyan. Acesta a fost numit premier cu puteri sporite, printr-un vot în Parlament.

Zeci de mii de oameni au continuat să mărșăluiască prin capitala Armeniei în cadrul unui protest de amploare față de fostul șef de stat Serj Sarksyan. Timp de zece ani, el s-a aflat în fruntea țării și nu mai poate deține un nou mandat prezidențial. A fost numit, în schimb, în funcția de premier, în pofida demonstrațiilor stradale.

Candidatura lui Sarksyan, propusă de Partidul Republican, pe care îl conduce, a fost susţinută de 77 de parlamentari, în timp ce 17 au votat împotrivă.

Înainte de expirarea celui de-al doilea mandat prezidențial, Sarksyan a efectuat o reformă constituţională. Mai exact, a transformat Armenia în republică parlamentară, astfel încât principalele împuterniciri le dețin legislativul și premierul.

Opinia ta contează. Comentează!