Image-Description
Traian Băsescu: „Îmi pare rău că nu mai sunt cetăţean al RM pentru a vota blocul ACUM, dar soţia mea o va face cu siguranță”
Politic 20 februarie 2019, 15:00 | 2284

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să iasă masiv la vot, oriunde s-ar afla, pentru că doar prezența masivă la vot este în măsură să înfrângă incorectitudinea noului sistemul electoral.

Mai mult, Băsescu îndeamnă moldovenii să voteze pentru blocul ACUM Platforma DA și PAS, condus de Maia Sandu şi Andrei Năstase, pentru doar acest vot înseamnă „o ţară deschisă către occident şi România, o şansă pentru modernizarea Republicii Moldova, a instituţiilor sale, şi o administrare în folosul cetăţenilor”.

„Să mergem la vot ACUM! Duminică 24 februarie 2019, în Republica Moldova au loc alegeri parlamentare, într-un sistem electoral conceput să reducă şansele partidelor pro-occidentale şi unioniste. Singurul mod de a înfrânge incorectitudinea sistemului electoral este o prezenţă masivă la vot a celor aproape 3 milioane de cetăţeni cu drept de vot”, afirmă fostul președinte al României.

Traian Băsescu menționează și opţiunile electoratului și care și ce înseamnă pentru viitorul țării și al cetățenilor.

„1. Votul pentru partidul lui Dodon înseamnă „predarea la cheie” a Republicii Moldova către Moscova şi oligarhia rusă;

2. Votul pentru partidul oligarhului Plahotniuc înseamnă o ţară izolată, aservirea instituţiilor statului şi a averii ţării către un singur om şi interesele lui;

3. Votul pentru „ACUM”, condus de Maia Sandu şi Andrei Năstase, care înseamnă o ţară deschisă către occident şi România, o şansă pentru modernizarea Republicii Moldova, a instituţiilor sale, şi o administrare în folosul cetăţenilor.

4. Opţiunea unionistă este neconsolidată acum, având în vedere că partide ca PUN şi PLR nu s-au înscris în competiţia electorală, în timp ce liberalii sunt compromişi de alianţa pe care la un moment dat Ghimpu a făcut-o cu Plahotniuc.

Este o obligaţie patriotică a cetăţenilor Republicii Moldova să participe la vot pentru a-şi decide soarta indiferent că se află în ţară, în România sau oriunde în Europa”, declară Băsescu.

Totodată, fostul președinte al României, care în iunie 2016 a obținut cetățenia RM, împreună cu soția sa, prin decretul fostului președinte Nicolae Timofti, își exprimă regretul că nu mai este cetățean al RM și că nu va putea vota la alegerile de duminică, după ce în ianuarie 2017, în urma unui decret al lui Igor Dodon, cetățenia țării noastre i-a fost retrasă.

„Îmi pare rău că nu mai sunt cetăţean al Republicii Moldova pentru a vota ACUM, dar cu siguranţă soţia mea, Maria Băsescu, căreia Plahotniuc şi Dodon nu i-au anulat încă cetăţenia Republicii Moldova, va vota ACUM. Să mergem la vot ACUM!”, a conchis Traian Băsescu, într-o postare pe facebook.

Opinia ta contează. Comentează!