Hotărâre menținută în Apel
Politic 22 iunie 2018, 17:20 | 2459

Judecătorii Curții de Apel Chișinău au menținut hotărârea primei instanțe, din 19 iunie, care a invalidat scrutinul din 3 iunie. Prin urmare, Andrei Năstase, care a ieșit învingător, rămâne fără mandat, până la decizia Curții Supreme de Justiție. Hotărârea a fost luată de către completul de judecători Vladislav Clima, Ala Malâi și Ecaterina Palanciuc. În replică, Năstase a declarat că cei trei au executat o comandă politică.

După pronunțarea deciziei, primarul ales Andrei Năstase a declarat că judecătorii au executat o comandă politică care a fost dată de către oligarhul Vladimir Plahotniuc.

Avocatul lui Andrei Năstase a precizat că în cel mai scurt timp va ataca decizia la Curtea Supremă de Justiție.

Menționăm că, de la începutul ședinței, avocatul primarului ales a cerut recuzarea completului de judecători. Fiind întrebat de ce nu a restituit cererea de apel, care a venit de la o persoană străină, judecătorul raportor Clima a motivat că acest aspect a fost omis.

Vladislav Clima și Ala Malâi neagă orice acuzații, ne-a declarat șefa Serviciului de presă a Curții de Apel, Octeabrina Popa. Potrivit acesteia, magistrații califică declarațiile lui Năstase drept aberante. Ei susțin că decizia Curții este legală și întemeiată, iar cei care nu sunt de acord, o pot contesta în instanța ierarhic superioară. Judecătoarea Ecaterina Palanciuc ne-a spus că se află într-o ședință și nu poate vorbi. Şeful PD, Vladimir Plahotniuc, nu ne-a răspuns la telefon pentru a beneficia de dreptul la replică. Menționăm că în urma celui de-al doilea tur al alegerilor locale noi, care a avut loc pe 3 iunie, Andrei Năstase a câștigat cu un scor de 52,57 la sută din sufragii față de contracandidatul său, socialistul Ion Ceban, care a obținut 47,43 la sută.

Opinia ta contează. Comentează!