Pavel Grigorciuc rămâne în arest
Social 15 mai 2019, 22:13 | 1094

Activistul Pavel Grigorciuc rămâne încă 30 de zile în arest pentru că i-a dat o palmă deputatului PD Sergiu Sârbu. Avocatul lui Grigorciuc a solicitat însă o altă măsură preventivă - garanția personală și cercetarea lui în libertate. Drept garant pentru activist s-a oferit să fie șeful PCRM, Vladimir Voronin, și fostul deputat al formațiunii Elena Bodnarenco. Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a respins cererea.

Pavel Grigorciuc a catalogat decizia ca fiind una politică.

Avocatul Eduard Rudenco afirmă că această cauză penală a fost pornită din start cu încălcări grave.

La proces, Rudenco a cerut conexarea acestei cauze penale cu una de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, în care Grigorciuc este cercetat din 2015. Totodată, apărarea susține că decizia va fi contestată la Curtea de Apel Chișinău, doar că nu crede în corectitudinea acestei instanțe. Avocatul spune că nu înțelege cum au dispărut înregistrările video, care au surprins momentul în care Grigorciuc îl lovește pe Sârbu. După ședința, Vladimir Voronin și Elena Bodnarenco au făcut declarații pentru presă.

Vladimir Voronin ne-a spus că a fost martor la incident, iar cel care a declanșat toată cearta a fost deputatul PD, Sergiu Sârbu.

Mai în glumă, mai în serios, Voronin s-a referit la comoția cerebrală a lui Sergiu Sârbu și la cele trei zile, cât el a stat în spital.

Sergiu Sârbu nu s-a prezentat la proces, iar la telefon a fost inabordabil. O nouă ședință în acest dosar va avea loc vineri. Pavel Grigorciuc a fost arestat la sfârșitul lunii martie și de atunci se află în penitenciarul 13. El este acuzat ca l-a lovit peste față pe Sârbu după ședinț noului Parlament. Grigorciuc spune ca deputatul PD l-a insultat. El este cercetat pentru huliganism și riscă până la cinci ani de închisoare.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie