Este foarte important să știm de ce avem nevoie pentru ameliorarea semnor inestetice. Cremele pentru ochi sunt testate oftalmologic pentru a se asigura că au același pH ca și lacrimile. De asemenea, nu trebuie să conțină parfumuri și trebuie să fie mai emoliente.

Cremele pentru ochi conțin diverși ingredienți precum cafeină, mușețel sau castravete, retinol şi acid alpha hidroxid care controlează nivelul de apă. Asigură hidratarea necesară şi repară pielea. Sunt bogate în vitamina E, colagen și elastină. Astfel redau pielii suplețea pierdută în timp, ajută la înlăturarea cearcănelor și a pungilor de sub ochi.

Există mai multe tipuri de creme pentru ochi. Cele antirid conțin ingredienți precum acid hialuronic, ceramide, colagen şi retinol care previn sau reduc ridurile fine deja formate. Revitalizează pielea, accelerează reînnoirea celulară, măresc aportul de oxigen şi produc o creștere a nivelului de colagen din piele.

Cel mai des cremele lifting, se găsesc sub formă de serumuri și au un efect de întindere a pielii. Însă pot fi găsite şi sub formă de geluri. Produsul formează o peliculă subțire care atunci când se întărește, întinde pielea având efecte benefice.