Platforma DA cere demisia lui Leancă
Politic 12 octombrie 2018, 09:50 | 1160

Liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, cere demisia imediată a vicepremierului Iurie Leancă şi deschiderea unui dosar penal pe numele acestuia. Năstase a abordat acest subiect după ce postul nostru de televiziune a dezvăluit că Leancă a beneficiat de serviciile lui Ilan Șor, condamnat într-un dosar privind frauda bancară.

Năstase afirmă însă că nu are încredere în instituţiile controlate de actuala guvernare și va apela la instanțele occidentale.

Vicepremierul Iurie Leancă neagă probele prezentate de Jurnal TV în investigaţia cu privire la finanţarea studiilor mezinului său de către Ilan Sor şi spune că este vorba de un fals. Iar primarul de Orhei spune că nu-și amintește de cele două transferuri către feciorul lui Leancă. În alt context, referindu-se la programul "Drumuri bune pentru Moldova", Andrei Năstase a declarat că actuala putere își asumă nejustificat un merit.

Potrivit liderilor Platformei DA, Republica Moldova și-a definit reabilitarea drumurilor drept prioritate națională. Această decizie a fost susținută de partenerii externi. Drept rezultat a apărut STRATEGIA de transport şi logistică pe anii 2013-2022, aprobată prin hotărârea de Guvern. La 29 decembrie 2009 Legea fondului rutier a fost modificată astfel ca nu mai puţin de 50% din bani să fie direcţionate spre repararea drumurilor. Astfel, după anul 2012, 80% din volumul total al accizelor la produsele petroliere trebuiau să ajungă la întreţinerea drumurilor.

Andrei Năstase a vorbit despre vizitele pe care le-a efectuat zilele trecute în oraşele Cluj şi Alba Iulia, dar şi despre planurile de viitor în activitatea sa.

Vicepreşedintele Platformei DA, Alexandru Slusari, a remarcat că după invalidarea mandatului primarului ales, în oraş se întâmplă lucruri grave.

Liderii Platformei DA au abordat și alte subiecte de interes major. 

Opinia ta contează. Comentează!