Poliția nu scoate o vorbă despre ancheta cuplului ucis, din cauza ordinelor primite de la procurorul general al țării. Autoritățile de la Bratislava au menționat doar că asasinarea lui Kuciak şi a iubitei sale este investigată de cea mai mare echipă de anchetatori existentă vreodată în Slovacia și că peste 100 de martori au fost deja audiați. Săptămâna trecută, poliţia a reţinut şapte bărbaţi italieni, pe care ulterior i-a eliberat.

A fost vorba despre suspecți ale căror nume şi ultime iniţiale corespundeau cu cele ale persoanelor despre care Kuciak a scris în ultimul său articol. Materialul, publicat după moartea jurnalistului, dezvăluia presupuse legături ale mafiei italiene cu oameni de afaceri din Slovacia. Anterior, poliţia slovacă a afirmat, că asasinarea lui Kuciak ar avea legătură cu anchetele sale jurnalistice, care se concentrau în principal pe fraude fiscale.

Recent, preşedintele ţării, Andrej Kiska, a făcut apel la schimbări substanţiale în guvern sau alegeri anticipate, pentru a reinstaura încrederea opiniei publice după asasinarea jurnalistului. Propunerea a fost respinsă de premier, care a declarat că se încearcă destabilizarea totală a statului slovac.