Astfel, din 538 de europarlamentari, 343 au votat „pentru”, 35 - „împotrivă”, iar 160 s-au abținut.

În același timp, europarlamentarii își exprimă profunda îngrijorare cu privire la decizia luată de Curtea Supremă de Justiție de a anula rezultatele alegerilor pentru funcția de primar al orașului Chișinău, cităm - ”din motive dubioase și în mod netransparent, care a subminat în mod semnificativ integritatea procesului electoral”, citat încheiat.

Printre altele, Parlamentul European își reiterează îngrijorarea cu privire la concentrarea puterii politice și economice în mâinile unui grup restrâns de persoane, anchetarea insuficientă a fraudei bancare din 2014, pluralismul limitat al mijloacelor de informare în masă, dar și asupra altor subiecte. Partidul Democrat, care se află la guvernare, a reacționat printr-un mesaj postat pe Facebook de către purtătorul de cuvânt al formațiunii, Vitalie Gamurari. Acesta scrie că rezoluția nu va avea efecte de ordin economic sau financiar asupra Guvernului.

Eliberarea primei tranșe din asistența macrofinanciară de 100 de milioane de euro din partea Uniunii Europene a fost amânată în legătură cu decizia Curții Supreme de Justiție privind invalidarea scrutinului pentru Primăria Chișinău.