Image-Description
Delegația UE la Chişinău: „Așteptăm ca autoritățile din RM să respecte pe deplin valorile incluse în Acordul de Asociere”
Politic 18 octombrie 2018, 15:30 | 1618

„Ceea ce contează pentru Uniunea Europeană în relațiile noastră cu Republica Moldova este Acordul de Asociere. În preambulul său, al doilea rând, se afirmă că aspirațiile și alegerea europeană a Republicii Moldova sunt recunoscute”, a declarat Delegaţia UE în Republica Moldova pentru Europa Liberă în urma solicitării să comenteze intenția Partidului Democrat de a introduce în Constituție dezideratul de integrare europeană.

„În același timp, așteptăm ca autoritățile moldovenești să respecte pe deplin valorile incluse în Acordul de Asociere. Acest angajament nu este luat doar față de partenerii europeni, dar, și mai important, față de cetățenii moldoveni. În acest sens, este nevoie de o mai mare implementare în ceea ce privește statul de drept și respectarea standardelor democratice”, conchide Delegația UE la Chișinău.

Precizăm că proiectul privind modificarea Constituției, astfel ca sintagma „integrare europeană” să fie inclusă în Legea Supremă, a fost respins.

Opinia ta contează. Comentează!