Image-Description
Andrei Năstase, la discuții cu cetățenii: Unde e rost de bani s-au cuibărit marionete puse pe jecmăneală ca și șefii lor
Politic 27 septembrie 2018, 11:30 | 1349

„Toamna se adună roadele, adică se face bilanțul unui an întreg de muncă. Din păcate, însă, trăim timpuri când bucuria e puțină, chiar dacă roada de struguri anul acesta e destul de bună. Piața de desfacere practic lipsește, oamenii stau cu roada strânsă și nu au unde să o realizeze, iar dacă merg la fabricile de vin, sunt înșelați pe față”, a declarat liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, care a adăugat că oamenii de la țară cu care se întâlnește regulat îi povestesc diverse cazuri de abuz.

„Țăranii noștri sunt batjocoriți la propriu atunci când merg să predea strugurii la fabricile de vin. Am impresia că peste tot unde e rost de bani s-au cuibărit niște marionete puse pe jecmăneală ca și șefii lor cei mari”, a adăugat Andrei Năstase.

„Iată un singur caz elocvent. Escrocheria s-a făcut chiar de la bun început, atunci când concentrația de zahăr a fost determinată nu înainte de a răsturna lăzile cu struguri ale gospodarului respectiv în recipientul comun, ci... după. Și, evident, „s-a constatat” că strugurii sunt prea acri ca să fie cumpărați măcar la un preț pe care guvernarea îl consideră rezonabil, deși în realitate nu acoperă nici a zecea parte din efortul, munca depusă de țăranul nostru. Astfel, de la 2,40 lei per kilogram, prețul a scăzut la 1,80 lei. Chiar și așa, a mai fost loc de înșelăciune. La facturare. Căci, deși fabrica a achitat de facto 1,80 lei per kilogram, oamenii au descoperit cu stupoare că în factură totuși figurează 2,40! Și tot așa. Înșelăciune după înșelăciune. Fără scrupule, fără perdea”, a relatat liderul Platformei DA.

În context, Andrei Năstase, a menționat că „țăranul nostru este pâinea acestui pământ roditor, e talpa țării. Și atunci când el este insultat, umilit, mințit, țepuit, suntem batjocoriți cu toții. Această stare de fapt nu poate continua la nesfârșit, lucrurile vor reveni la normalitate”.

„E timpul ca fiecare să primească după merit. Țăranii – răsplata dreaptă și decentă pentru munca depusă, iar hoții – pedeapsa conform legii. Așa funcționează un stat de drept, iar noi îl vom edifica neîntârziat odată ce va cădea regimul criminal al lui Plahotniuc”, a punctat liderul Platformei DA.

Opinia ta contează. Comentează!