Atenţionări din partea SUA
Politic 9 martie 2018, 17:21 | 1623

Viitoarele alegeri parlamentare din Republica Moldova trebuie să se desfăşoare într-un mod transparent şi în conformitate cu standardele internaţionale. Este mesajul ​asistentului adjunct al secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene şi eurasiatice, Bridget Brink, care s-a aflat timp de trei zile într-o vizită în ţara noastră.

Oficialul american a avut mai multe întâlniri cu autorităţile de la Chişinău, dar şi cu reprezentanţii partidelor de opoziţie, parlamentare şi extraparlamentare.

Totodată, Bridget Brink s-a întâlnit cu reprezentanții societății civile pentru a afla cum evaluează ei situația din Republica Moldova.

Totodată, oficialul american a îndemnat autorităţile de Chişinău să implementeze reformele cheie prevăzute în Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, în special cele din sectorul bancar și justiție. Asistentul adjunct al secretarului de stat al SUA a mai fost la Chişinău în luna iunie a anului trecut. Atunci, Bridget Brink a menţionat că guvernarea din Republica Moldova trebuie să implementeze în totalitate recomandările Comisiei de la Veneţia, care pledează împotriva modificării sistemului electoral.

Opinia ta contează. Comentează!