ACUM: fără candidaţi independenţi
Politic 10 ianuarie 2019, 20:54 | 4680

"În aceste alegeri NU este loc de candidați independenți!", afirmă copreședintele Blocului ACUM Platforma DA și PAS Andrei Năstase. Într-o conferință de presă, el a declarat că cei numiți independenţi sunt fie aliați ai PD-ului, fie sunt obligați să candideze din cauza dosarelor penale reale sau fabricate. Ce subiecte au mai fost abordate, aflați în continuare.

Copreședinta Blocului ACUM Platforma DA și PAS Maia Sandu le-a mulţumit cetăţenilor din diasporă care s-au înregistrat într-un număr mare pe site-ul Comisiei Electorale Centrale în vederea participării la alegerile din 24 februarie, dar a ţinut să precizeze că această înregistrare prealabilă nu este obligatorie şi că la votare vor putea veni toţi cetăţenii Republicii Moldova. Maia Sandu a salutat intenția diasporei privind deschiderea a 28 de secţii suplimentare în străinătate.

Totodată, Blocul ACUM Platforma DA și PAS şi-a anunţat poziţia privind referendumul consultativ, care va avea loc în ziua alegerilor parlamentare. Opoziția consideră că actuala guvernare a încălcat procedura legală atunci, când a stabilit data referendumului şi, respectiv, rezultatele acestuia vor fi recunoscute nule.

Iar politologul Oazu Nantoi s-a referit la cele două circumscripţii uninominale, stabilite în stânga Nistrului.

Copreşedintele Blocului ACUM Platforma DA și PAS Andrei Năstase a mai declarat că în aceste alegeri parlamentare nu este loc pentru candidați independenți.

Silvia Radu nu a răspuns la telefon, pentru a comenta declarațiile lui Andrei Năstase. Precizăm că Radu candidează pe lista naţională a PD la alegerile parlamentare, fiind pe locul 20. Totuşi, ea insistă că nu este membră de partid în formaţiunea lui Vladimir Plahotniuc.

Opinia ta contează. Comentează!