Poalelungi, candidat la CC
Social 2 martie 2018, 19:53 | 1646

S-a aflat numele candidatului pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională din partea Consiliului Superior al Magistraturii. Este vorba despre președintele Curții Supreme de Justiție, membrul CSM Mihai Poalelungi.

De altfel, deocamdată el este singurul înscris în competiție, iar termenul de depunere a dosarelor expiră mâine. Câștigătorul va fi decis săptămâna viitoare.

Numele candidatului ne-a fost comunicat de către președintele Consiliului Superior al Magistraturii, iar apoi a fost publicat și pe site-ul CSM, acest subiect fiind inclus în ordinea de zi a ședinței instituției, care va avea loc marți. Mihai Poalelungi a fost ales pentru un al doilea mandat la șefia Curții Supreme de Justiție în anul 2016.

Numirea acestuia a avut loc pe fundalul unui protest la care au participat reprezentanţi ai societăţii civile și ai unor partide extraparlamentare, care au încercat să împiedice promovarea judecătorului, despre care spun că i-ar fi loial șefului PD, Vladimir Plahotniuc, fapt negat de Poalelungi.

"Ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani a însemnat o defăimare dirijată a mea, a unor judecători şi a sistemului în întregime", a comentat atunci șeful CSJ. Modul în care s-a desfăşurat concursul la CSM l-a contrariat şi pe ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chişinău, care s-a arătat surprins că a fost vorba despre un concurs cu un singur candidat.

Pe durata mandatului, numele lui Mihai Poalelungi a fost implicat în mai multe scandaluri mediatice.

Potrivit președintelui CSM, în concurs s-a înscris anterior și fostul membru al Consiliului Superior al Magistraturii Teodor Cârnaț, însă acesta s-a răzgândit ulterior și și-a retras dosarul. Amintim că, acum o lună, Tudor Panțîru și-a dat demisia de la Curtea Constituțională, invocând motive personale.

Opinia ta contează. Comentează!