Sergiu Tofilat, candidat independent
Politic 3 aprilie 2018, 19:57 | 2139

Expertul în domeniul energetic şi activistul civic Sergiu Tofilat a anunțat astăzi că va candida independent la alegerile pentru Primăria Chişinău, din 20 mai. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferinţe de presă, susținută alături de mai mulți colegi de breaslă.

Sergiu Tofilat are 34 de ani. În 2006 a absolvit Academia de Studii Economice, facultatea Finanţe şi are o experienţă de cinci ani în domeniul creditării corporative. El susține că intră în luptă pentru şefia primăriei Chişinău, deoarece nu vrea să lase oraşul pe mâna protejaților lui Vladimir Plahotniuc.

Solicitat să comenteze afirmaţiile lui Tofilat, purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gamurari, ne-a spus că fiecare candidat în acest mod vrea să-și facă o imagine, iar declarații de acestea vor mai fi. Șeful PD, Vladimir Plahotniuc, nu a răspuns la telefon pentru a comenta acuzațiile. Până în prezent, şi-au anunţat participarea în alegerile din 20 mai socialistul Ion Ceban, liberalul Valeriu Munteanu și reprezentanta Partidului Şor, Reghina Apostolova. Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, este candidatul unic din partea forțelor proeuropene, susţinut de Partidul Acţiune şi Solidaritate.

Opinia ta contează. Comentează!