În curtea blocului, l-am găsit pe bărbatul care în urma exploziei și-a pierdut copilul de patru ani și soția.

Un locatar a reușit să iasă de sub tavanul prăbușit. Alexandru Mocreac, în vârstă de 56 de ani, locuia la etajul 14. Sâmbătă seara se pregătea de somn, când brusc s-a pomenit cu tavanul peste el.

Totodată, Alexandru Mocreac ne-a povestit că a auzit strigătele disperate ale tinerei profesoare, care și-a pierdut viața sub ruine, împreună cu fiul ei de patru ani.

Alexandru Mocreac nu știa că vecinii săi au în apartament butelie de gaz.

O femeie din bloc ne-a povestit că a auzit un zgomot puternic, iar mai apoi a sunat-o feciorul său, din același bloc, și i-a zis ce s-a întâmplat.

Și această femeie ne-a confirmat că în blocul în care locuiește de peste 30 de ani nu s-au făcut verificări, deoarece casa este conectată la energie electrică.

O altă locatară povestește cum a ieșit de urgență din bloc, la insistența pompierilor.

Femeia crede că cineva dintre locatari folosea butelia de gaz, după ce a crescut taxa pentru lumină.

Totodată, femeia spune că blocul respectiv este rezistent, fapt demonstrat de ani de zile.

Lângă blocul avariat s-au adunat locatarii, care, împreună cu salvatorii, au intrat în locuințe să-și ia unele lucruri.

În urma exploziei, au fost afectate patru apartamente de la etajele 14, 15, 16 și 17. Pe 27 octombrie 2007, o explozie a distrus din temelie un bloc cu cinci etaje din orașul Soroca. Patru persoane au decedat. Atunci deflagrația s-a produs din cauza unei scurgeri de gaze. În 2016, pe 9 ianuarie, 17 oameni s-au ales cu arsuri în urma unei altei deflagrații, urmată de un incendiu devastator, în cafeneaua "La Soacra" din Piaţa Centrală din Chişinău. Ulterior patru dintre aceștia au murit în spital. O tragedie similară s-a produs pe 3 septembrie 2017 într-o casă în satul Hrubna Nouă, raionul Făleşti. În urma exploziei, construcţia s-a prăbuşit, iar o fetiţă de patru ani a fost găsită moartă, sub ruine.