Destine distruse de durere
Social 8 octombrie 2018, 20:05 | 2932

Patru oameni au murit după explozia de sâmbătă seara în blocul cu 20 de etaje de pe bulevardul Moscova. Alte patru persoane se află la spital, cu diferite traumatisme. Procuratura Chișinău a deschis o cauză penală pentru omor din imprudență. La locul tragediei se află colegul nostru Adrian Prodan.

În curtea blocului, l-am găsit pe bărbatul care în urma exploziei și-a pierdut copilul de patru ani și soția.

Un locatar a reușit să iasă de sub tavanul prăbușit. Alexandru Mocreac, în vârstă de 56 de ani, locuia la etajul 14. Sâmbătă seara se pregătea de somn, când brusc s-a pomenit cu tavanul peste el.

Totodată, Alexandru Mocreac ne-a povestit că a auzit strigătele disperate ale tinerei profesoare, care și-a pierdut viața sub ruine, împreună cu fiul ei de patru ani.

Alexandru Mocreac nu știa că vecinii săi au în apartament butelie de gaz.

O femeie din bloc ne-a povestit că a auzit un zgomot puternic, iar mai apoi a sunat-o feciorul său, din același bloc, și i-a zis ce s-a întâmplat.

Și această femeie ne-a confirmat că în blocul în care locuiește de peste 30 de ani nu s-au făcut verificări, deoarece casa este conectată la energie electrică.

O altă locatară povestește cum a ieșit de urgență din bloc, la insistența pompierilor.

Femeia crede că cineva dintre locatari folosea butelia de gaz, după ce a crescut taxa pentru lumină.

Totodată, femeia spune că blocul respectiv este rezistent, fapt demonstrat de ani de zile.

Lângă blocul avariat s-au adunat locatarii, care, împreună cu salvatorii, au intrat în locuințe să-și ia unele lucruri.

În urma exploziei, au fost afectate patru apartamente de la etajele 14, 15, 16 și 17. Pe 27 octombrie 2007, o explozie a distrus din temelie un bloc cu cinci etaje din orașul Soroca. Patru persoane au decedat. Atunci deflagrația s-a produs din cauza unei scurgeri de gaze. În 2016, pe 9 ianuarie, 17 oameni s-au ales cu arsuri în urma unei altei deflagrații, urmată de un incendiu devastator, în cafeneaua "La Soacra" din Piaţa Centrală din Chişinău. Ulterior patru dintre aceștia au murit în spital. O tragedie similară s-a produs pe 3 septembrie 2017 într-o casă în satul Hrubna Nouă, raionul Făleşti. În urma exploziei, construcţia s-a prăbuşit, iar o fetiţă de patru ani a fost găsită moartă, sub ruine.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie