Membrii Mișcării de Rezistență ACUM au discutat cu mai mulți oameni din Ungheni, dar și din satele Unțești și Costuleni.

Mai mulți moldoveni au manifestat la Consulatul Republicii Moldova din Frankfurt. Oameni sunt convinși că Gheorghe Petic a fost arestat în baza unui dosar la comandă.

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, care a participat la manifestație, a spus că protestează, oriunde merge, față de ce se întâmplă în Republica Moldova.

Potrivit unei postări pe Facebook, fostul ofițer în rezervă Gheorghe Petic afirmă că a fost ținut în izolatorul Inspectoratului de Poliție Nisporeni în condiții inumane - timp de două zile nu a avut acces la apă și nici la toaletă. În celulă era frig. S-a învelit cu zdrențe, pline de păduchi. Totodată, Petic scrie că nu a ieșit la plimbare, pentru că nu avea cine să-l conducă. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Nisporeni, Cristina Vicol, ne-a spus că a fost depusă o plângere la inspectorat, care ulterior a fost transmisă Procuraturii din Ungheni, pentru a cerceta situația.