Image-Description
Diaspora se întoarce acasă: Moldovenii plecați peste hotare se mobilizează și vin în țară pe 26 august
Social 16 august 2018, 09:26 | 6407

Moldovenii plecați peste hotare se mobilizează și vin în țară la protestul anunțat pe 26 august. A fost creată și o pagină pe Facebook, care se numește „Diaspora se întoarce acasă”.

„Anunțăm marea mobilizare a diasporei pentru protestul din 26 august:

1) Îndemnăm toți moldovenii din diaspora: mobilizați-vă în grupuri și organizați transport pentru protestul din 26 August. Formați grupuri de inițiativă, informați oamenii și ajutații să ajungă la protest. Folosiți grupul Adoptă un Vot pentru o mai bună mobilizare, așa cum am făcut-o în Noiembrie 2016. De asemenea folosiți grupurile MOLDOVENI IN ... + țara unde vă aflați.

2) Îndemnăm toți moldovenii care în august sunt Acasă, ieșiți la protest, dacă nu puteți veni ajutați pe alții să vină. Mobilizați oamenii, informații corect și încurajații să participe. Pentru a face lucruri mari și frumoase fiecare din noi trebuie să facem un mic sacrificiu. Mai mult ca niciodată Moldova are nevoie de noi!”, scriu organizatorii evenimentului.

Un apel la mobilizare este și pe pagina FreeMoldova.

„Dragi prieteni, stimați compatrioți, frați și surori, părinți, bunei, unchi, mătușe, socri și verișori. De 27 de ani de așa-zisă independență noi toți am avut parte doar de umilințe și bătaie de joc de la guvernanții corupți, am fost furați de ultimii bani, condamnați la sărăcie, cu salarii și pensii mizere, am supraviețuit într-un mediu în care dacă nu dai mită, nu ai parte nici de educație, nici de sânătate, de nimic! Mulți dintre noi au fost forțați de circumstanțe să plece peste hotare pentru a-și putea hrăni și întreține familiile, cei rămași au continuat să îndure, să tolereze, să tacă, să supraviețuiască”, scrie pe pagină.

„Ajunge să fim umiliți, dezbinați și indiferenți! ACUM e timpul să fim activi, uniți și mobilizați pentru a fi noi stăpâni la noi înțară. Oamenii onești, cu demnitate, verticalitate și curaj, nu corupții, mafioții, oligarhii și dictatorii, care ne-au capturat țara și au transformat-o într-o afacere personală”, scriu organizatorii.

Astfel, pe 26 august Diaspora revine acasă.

„Pe 26 august poporul nostru se reîntregește, își recapătă forța, curajul și mândria de odinioară. Pe 26 august vom fi împreună, sute de mii și vom lupta cot la cot pentru viitorul copiilor noștri, pentru a ne apăra libertățile noastre fundamentale și drepturile civice, călcate în picioare de guvernări nocturne, nelegitime și antipopulare. Nu vă fie frică, nu rezistă ei cât rezistăm noi! Nu cedăm noi până nu cedează ei! Până nu-i vedem la pușcărie pe toți plahotniucii, dodonii și shorii, cu toți finii și cumetrii lor. Împreună suntem o forță, împreună până la capăt!”, mai scrie pe pagină.

Precizăm că pe 26 august în Piața Marii Adunări Naționale va avea loc un protest de amploare.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie