Gheorghe Petic rămâne în arest
Social 8 noiembrie 2018, 19:25 | 1046

Gheorghe Petic rămâne în arest preventiv. Judecătorii Curții de Apel Bălți au respins recursul avocaților și au menținut decizia primei instanței, prin care lui Petic i-a fost prelungit mandatul pentru încă 20 de zile. Încătușat, președintele Organizației teritoriale Ungheni a Platformei "Demnitate și Adevăr" a catalogat dosarul ca fiind unul politic. Avocații sunt deciși să meargă la Curtea Europeană a Drepturile Omului.

Decizia Curții de Apel Bălți ne face să apelăm la CEDO, susțin avocații lui Petic.

Să-l susțină pe Gheorghe Petic au venit rudele, prietenii și colegii acestuia.

Din penitenciar, Gheorghe Petic a postat pe Facebook o înregistrare audio, prin care le mulțumește tuturor celor care îi sunt alături.

Procurorul de caz nu a făcut declarații pentru presă. Președintele Organizației teritoriale Ungheni a Platformei Demnitate și Adevăr și ofițerul în rezervă al Poliției de Frontieră, Gheorghe Petic, a fost arestat pe 15 octombrie, fiind suspectat de viol. Persoana care pretinde că a fost violată nu discută cu presa. Anterior, Gheorghe Petic a dezvăluit o schemă de contrabandă cu țigări, în care ar fi implicați înalți funcționari de pe ambele maluri ale Prutului.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie