Întâlnire istorică
Externe 9 martie 2018, 17:27 | 2524

Anunț neașteptat de la Casa Albă. Preşedintele american, Donald Trump, se va întâlni față în față cu liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, la invitaţia Phenianului. Acest moment istoric ar urma să aibă loc până la sfârșitul lunii mai.

Propunerea de a organiza această întâlnire bilaterală a venit din partea liderului nord-coreean și a fost transmisă unui înalt oficial sud-coreean. Cel din urmă a efectuat ieri o vizită la Casa Albă, unde a și făcut anunțul despre întrevederea istorică dintre președinții de la Washington și Phenian. Deși locul şi data exactă nu au fost deocamdată precizate, dictatorul nord-coreean a promis să se abţină, până la întâlnire, de la orice nou test nuclear sau de rachete balistice.

Acest anunț este făcut după o îmbunătățire a relațiilor dintre cele două Corei, care a urmat unei perioade de tensiune ce a atins cote înalte între Washington şi Phenian, din cauza programului de înarmare nucleară al Coreei de Nord.

Dacă totul va decurge conform planului și promisiunilor, aceasta va fi prima întâlnire la cel mai înalt nivel dintre un oficial american și unul din Coreea de Nord.

Opinia ta contează. Comentează!