Dăruieşte lumină, învie speranţa
Social 13 aprilie 2018, 19:58 | 2872

Nu au rămas indiferenți la durerea lui Sergiu, adolescentul de 15 ani din Stăuceni, diagnosticat cu paralizie cerebrală infantilă și autism, despre care v-am relatat înainte de Paști, în cadrul campaniei „Dăruieşte lumină, învie speranţa”. Oamenii cu suflet mare i-au adus un cărucior, cadouri și alte lucruri necesare. De zece ani, băiatul este în grija bunicilor săi, care cu greu fac față situației. Ei au vândut până și casa pe care o aveau în satul Cinișeuți, raionul Rezina, pentru a-l susține pe Sergiu, deoarece banii primiți de la stat sunt prea puțini.

Bunicii au amenajat o cameră pentru ei şi nepotul lor în casa nefinisată a fiului mai mare, situată în Stăuceni. Bunicul este asistentul personal al lui Sergiu de când acesta avea cinci ani. A fost cel care l-a învățat să meargă și cel care îi este alături mereu.

Bunicul este disperat, deoarece pensia de 615 lei și cei 180 de lei primiţi pentru transport abia de-i ajung pentru lucrurile de primă necesitate, de care are nevoie Sergiu.

Anul trecut, aproape în fiecare lună, bunicul mergea la o clinică din Odesa pentru a cumpăra pastilele de care avea nevoie nepotul său. Dar din cauză că acestea sunt prea scumpe, acum, Sergiu nu mai urmează tratamentul necesar.

Lui Sergiu nu i se pot face nici injecțiile care trebuie administrate permanent. Bunicii nu au de unde să plătească 350 de dolari pentru 10 fiole.

Cei care sunt dispuşi să îi întindă o mână de ajutor lui Sergiu pot face donaţii în conturile afişate pe ecran sau îl pot suna pe bunicul lui, Ion Rusu, la numărul 06 04 56 113.

Opinia ta contează. Comentează!