Persoanele persecutate de fostul regim vor putea beneficia gratis de reabilitare
Social 12 septembrie 2019, 17:50 | 1626

Persoanele care se consideră victime ale regimului Plahotniuc vor beneficia de reabilitare gratis. Asta promit membrii unei noi organizații obștești din Chișinău, ”Help”, lansată astăzi într-o conferință de presă. „Vom depune toate eforturile ca să fie pedepsiți cei care au fabricat dosare și au emis decizii criminale”, au declarat fondatorii asociației.

Asociația obștească HELP a fost înființată de patru persoane, care se consideră victime ale fostei guvernări. Este vorba despre avocații Ana Ursachi și Eduard Rudenco, omul de afaceri Valentin Eșanu și activistul Pavel Grigorciuc.

Prin Skype a intervenit și avocata Ana Ursachi, care se află acum la Bruxelles.

Membrii asociației obștești au făcut apel la societatea civilă, dar și la persoanele care ar fi suferit în timpul fostului regim să se alăture echipei HELP. Au reacționat Valeriu Cucu și Constantin Manole, rudele cărora au venit la evenimentul de lansare cu cereri de aderare. Fostul șef al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc nu a comentat în niciun fel intenția asociației HELP și declarațiile membrilor acesteia. 

Opinia ta contează. Comentează!